Techniekonderwijs voor kinderen

Je hoeft techniekonderwijs niet leuk te maken, het is het al!

Verwondering. En van daar uit ontdekken hoe de wereld om je heen werkt. Welke basisprincipes liggen hieraan ten grondslag? Die gaan we ontdekken. Niet vanaf de zijlijn, maar door er zelf mee aan de slag te gaan.

Het techniekonderwijs dat we ontwikkelen, vindt direct zijn weg naar de scholen. Al jaren lang werken we samen met OBS Het Wooldrik waar we groep 7 een lessenreeks aanbieden. Zo ontwikkelen de leerlingen daar (na introductie van natuurkundige principes) een zelf rijdende robotauto. Die ze vervolgens ook zélf in elkaar zetten: de Woolbot.

Recent is daar de ontwikkeling van grootschaliger techniekprojecten bij gekomen voor o.a. Kids4Twente, in samenwerking met Stichting Consent. Voor ruim 30 scholen uit de regio ontwikkelden we o.a. een waterrad en een windmolen. Zodat de kinderen ervaren hoe je zelf energie op kunt wekken. Ze optimaliseren hun ontwerp door steeds te testen en de energie-opbrengst te meten. Pure winst: als je eenmaal inziet hoeveel er moet gebeuren, voordat een lampje gaat branden, laat je het wel uit je hoofd om deze onnodig aan te laten!

Eén antwoord op “Techniekonderwijs voor kinderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *